fbpx

Hvilke kanaler er best for din bedrift?

Nye digitale plattformer og nettverk kommer til og bedrifter kan ha stor nytte av tilstedeværelse der. Forskjellige plattformer har forskjellige bruksområder og ikke alt innhold er optimalt for alle plattformene. Noen går i fella med å publisere det samme innholdet på alle plattformene, men med enkle grep kan man tilpasse innholdet til de ulike stedene.  Vi har i den sammenheng laget en liten guide til hvordan man benytter seg av de ulike plattformene på best mulig måte. 

 

Facebook

Facebook er kanskje det de aller fleste tenker på når man snakker om en bedriftsside på digitale plattformer, og det med god grunn. Mange spår Facebook som en plattform der alle unge forsvinner og det er kun de eldre som sitter igjen. Likevel viser det seg at Facebook kan være en svært effektiv plattform å være tilstede på, og det er på langt nær bare eldre som er igjen der. De aller fleste har en Facebook-profil, og i følge Ipsos sin SoMe Tracker for Q4 2019, er det jevnt over alle aldersgrupper som er tilstede der. Over 68% av Norges befolkning har en profil og er aktive brukere, og rundt 83% av de bruker Facebook daglig. Det viser at det fortsatt er viktig å prioritere Facebook i digital markedsføring.

Instagram

34% av norges befolkning bruker Instagram daglig. Derfor er det av den grunn viktig å være tilstede her, også for bedrifter. Likevel er det mange bedrifter som går i en felle her. Alt for mange bedrifter bruker Instagram som en oppslagstavle for bedriften. Å dele plakater av stillingsutlysninger eller andre informative bilder funker i de aller fleste tilfeller ikke så bra her. Den typen innhold vil være mer relevant på LinkedIn. Folk flest bruker Instagram for å bli inspirert eller for å dele høydepunkter i hverdagen. Dette burde bedrifter tenke på når publiserer på denne plattformen. Vis frem det dere har gjort eller gjør og bruk innhold som fanger oppmerksomheten til folk og som inspirerer. Og sist men ikke minst, prøv å tenk hva dere ville likt på se dersom dere var kunden til bedriften din. Bruk mobiltilpasset innhold i format 1:1 eller 4:5, og av høy kvalitet.

 

LinkedIn

LinkedIn er en plattform som har et mer profesjonelt uttrykk sammenlignet med de andre i denne artikkelen. Derfor er det ofte LinkedIn som føles som den mest naturlige plattformen for bedrifter. LinkedIn er stedet for å dele faglig innhold, gjerne i form av å dele blogginnlegg eller andre bedriftsrelaterte nyheter. Dette kan være alt fra nye ansatte, til en milepæl som er nådd. Plattformen er også svært verdifull med tanke på å bruke videoinnhold. Har du spennende nyheter du ønsker å dele, eller har dere kanskje fått laget en reklamefilm eller en rekrutteringsfilm, vil LinkedIn være det rette stedet å publisere dette. LinkedIn er optimalt for deg som ønsker å være oppdatert på et fagfelt, dele fag-relatert innhold fra din bedrift, eller å styrke bedriftens synlighet og relevans. LinkedIn brukes fortsatt i stor grad på PC i tillegg til mobil. Dette er viktig å tenke på når det kommer til format på innholdet som publiseres. Ifølge LinkedIn selv er det mellom 1:2.4 og  2.4:1 som er optimalt. 16:9 vil også funke bra her. 

 

Twitter

Twitter har av mange blitt brukt som en offentlig dagbok og en plattform der du kan fortelle og formidle noe du ønsker å dele med omverdenen. Mange tenker også at Twitter er en "text only"-plattform, men her funker både godt video- og fotoinnhold bra. Kanskje er din bedrift i utviklingsfasen av et nytt og spennende produkt? Da vil Twitter være gull verdt ved å gi følgere daglig innblikk i utviklingsprosessene, milepæler og utfordringer som dukker opp. Tesla-grunder Elon Musk bruker sin Twitter-konto som en kanal for pressemeldinger og nyheter for Tesla, og får stor oppmerksomhet på grunn av dette.

 

Snapchat

Snapchat er en veldig god måte for bedrifter å vise litt mer dagligdags innhold, gjerne hva som skjer bak kulissene og hvordan bedriften ser ut fra innsiden. Mye av innholdet til en snapchat-konto kan enkelt produseres og publiseres av ansatte selv, med egen telefon. Snapchat kan være en god plattform for for eksempel dele "ukens tips" eller annet innhold som bedriften ønsker å formidle. Har bedriften din fått laget en miniserie om for eksempel hvordan det er å jobbe i bedriften, kan det være taktisk å få laget en versjon til snapchat. Dette er en god måte å styrke bedriftens employer branding. Snapchat er også en god plattform for å nå unge mennesker med ditt budskap.

 

TikTok

TikTok er fortsatt en plattform som har en veldig ung brukergruppe. Likevel ser vi at en stadig økende mengde voksne som også tar i bruk plattformen. En stor andel av innholdet som publiseres på TikTok er basert på humor og musikk, og alt er veldig lavterskel underholdning. Her er det gøy å prøve seg litt frem på hva som funker!

 


Har du noen spørsmål til dette eller trenger hjelp til innhold på dine kanaler?

Ta gjerne kontakt!

 

         
    Kristoffer Bø   Markus Gaarder    
    Social Media Manager & Rådgiver    Art Director & Rådgiver    
    Tlf: 905 00 668   Tlf: 473 37 573    
    kristoffer@reinhartsenmedia.com   markus@reinhartsenmedia.com