fbpx

Vi søker en Social Media Manager til å drifte våre egne og kunders kontoer på sosiale medier. Fast deltidsstilling 50% med mulighet for å jobbe mer.

Den nyansatte vil få ansvar for å produsere enkelt innhold og publisere innhold på kunders kanaler. Vi har i tillegg også en rekke kontoer på sosiale medier som det kan være aktuelt å drifte for en nyansatt. Relevant utdanning er positivt, men pågangsmot, evne til å lære nye ting og at du brenner for faget, kan være like viktig. 

Arbeidsoppgaver

 

Egenskaper

Du er:

 

Ønskede kvalifikasjoner

 

Erfaring

 

Stilling er fast 50% deltidsstilling, med mulighet for å jobbe mer

Tiltredelse snarest

 

Er det deg vi leter etter? Da gleder vi oss til å høre fra deg!

Har du spørsmål til stillingen eller annet, ta kontakt med kristoffer@reinhartsenmedia.com

Søknad, CV og portefølje kan sendes til nicolay@reinhartsenmedia.com

 

Vi søker en grafisk designer/innholdsprodusent i 50% fast stilling med mulighet for å jobbe mer. 

 Ansvar for kreativ utvikling og idé/konseptutvikling er også en del av jobben. Relevant utdanning er positivt, men pågangsmot, evne til å lære nye ting og at du brenner for faget, kan være like viktig. På grunn av økt etterspørsel og oppdragsmengde har vi også behov for å styrke kompetansen innen grafisk design og ser etter en person med god teft innen dette feltet. Stor fordel om vedkommende har god kompetanse innen Adobe-pakken, med vekt på InDesign, Illustrator og Photoshop. Dersom du også har erfaring med å lage animasjon (2D hovedsakelig, men også 3D) er dette fordelaktig.

 

Arbeidsoppgaver

Produksjon av innhold for kunde på digital flater
Illustrasjoner, infographics, design av logoer og annet grafisk arbeid
Produksjon av grafisk materiell til både digitale flater, men også potensielt trykksaker
Utvikle og forme konsepter fra idè til gjennomføring
Potensielt også tekst- og innholdsproduksjon til blogg/nettside

 

Egenskaper

Du er:

 

Ønskede kvalifikasjoner

 

Erfaring

Erfaring fra medie- og byråbransjen er positivt
Har du erfaring med kunderelasjoner og salg er det også positivt

 

Stilling er fast 50% deltidsstilling, med mulighet for å jobbe mer

Tiltredelse snarest

 

Er det deg vi leter etter? Da gleder vi oss til å høre fra deg!

Har du spørsmål til stillingen eller annet, ta kontakt med kristoffer@reinhartsenmedia.com

Søknad, CV og portefølje kan sendes til nicolay@reinhartsenmedia.com

 

Nye digitale plattformer og nettverk kommer til og bedrifter kan ha stor nytte av tilstedeværelse der. Forskjellige plattformer har forskjellige bruksområder og ikke alt innhold er optimalt for alle plattformene. Noen går i fella med å publisere det samme innholdet på alle plattformene, men med enkle grep kan man tilpasse innholdet til de ulike stedene.  Vi har i den sammenheng laget en liten guide til hvordan man benytter seg av de ulike plattformene på best mulig måte. 

 

Facebook

Facebook er kanskje det de aller fleste tenker på når man snakker om en bedriftsside på digitale plattformer, og det med god grunn. Mange spår Facebook som en plattform der alle unge forsvinner og det er kun de eldre som sitter igjen. Likevel viser det seg at Facebook kan være en svært effektiv plattform å være tilstede på, og det er på langt nær bare eldre som er igjen der. De aller fleste har en Facebook-profil, og i følge Ipsos sin SoMe Tracker for Q4 2019, er det jevnt over alle aldersgrupper som er tilstede der. Over 68% av Norges befolkning har en profil og er aktive brukere, og rundt 83% av de bruker Facebook daglig. Det viser at det fortsatt er viktig å prioritere Facebook i digital markedsføring.

Instagram

34% av norges befolkning bruker Instagram daglig. Derfor er det av den grunn viktig å være tilstede her, også for bedrifter. Likevel er det mange bedrifter som går i en felle her. Alt for mange bedrifter bruker Instagram som en oppslagstavle for bedriften. Å dele plakater av stillingsutlysninger eller andre informative bilder funker i de aller fleste tilfeller ikke så bra her. Den typen innhold vil være mer relevant på LinkedIn. Folk flest bruker Instagram for å bli inspirert eller for å dele høydepunkter i hverdagen. Dette burde bedrifter tenke på når publiserer på denne plattformen. Vis frem det dere har gjort eller gjør og bruk innhold som fanger oppmerksomheten til folk og som inspirerer. Og sist men ikke minst, prøv å tenk hva dere ville likt på se dersom dere var kunden til bedriften din. Bruk mobiltilpasset innhold i format 1:1 eller 4:5, og av høy kvalitet.

 

LinkedIn

LinkedIn er en plattform som har et mer profesjonelt uttrykk sammenlignet med de andre i denne artikkelen. Derfor er det ofte LinkedIn som føles som den mest naturlige plattformen for bedrifter. LinkedIn er stedet for å dele faglig innhold, gjerne i form av å dele blogginnlegg eller andre bedriftsrelaterte nyheter. Dette kan være alt fra nye ansatte, til en milepæl som er nådd. Plattformen er også svært verdifull med tanke på å bruke videoinnhold. Har du spennende nyheter du ønsker å dele, eller har dere kanskje fått laget en reklamefilm eller en rekrutteringsfilm, vil LinkedIn være det rette stedet å publisere dette. LinkedIn er optimalt for deg som ønsker å være oppdatert på et fagfelt, dele fag-relatert innhold fra din bedrift, eller å styrke bedriftens synlighet og relevans. LinkedIn brukes fortsatt i stor grad på PC i tillegg til mobil. Dette er viktig å tenke på når det kommer til format på innholdet som publiseres. Ifølge LinkedIn selv er det mellom 1:2.4 og  2.4:1 som er optimalt. 16:9 vil også funke bra her. 

 

Twitter

Twitter har av mange blitt brukt som en offentlig dagbok og en plattform der du kan fortelle og formidle noe du ønsker å dele med omverdenen. Mange tenker også at Twitter er en «text only»-plattform, men her funker både godt video- og fotoinnhold bra. Kanskje er din bedrift i utviklingsfasen av et nytt og spennende produkt? Da vil Twitter være gull verdt ved å gi følgere daglig innblikk i utviklingsprosessene, milepæler og utfordringer som dukker opp. Tesla-grunder Elon Musk bruker sin Twitter-konto som en kanal for pressemeldinger og nyheter for Tesla, og får stor oppmerksomhet på grunn av dette.

 

Snapchat

Snapchat er en veldig god måte for bedrifter å vise litt mer dagligdags innhold, gjerne hva som skjer bak kulissene og hvordan bedriften ser ut fra innsiden. Mye av innholdet til en snapchat-konto kan enkelt produseres og publiseres av ansatte selv, med egen telefon. Snapchat kan være en god plattform for for eksempel dele «ukens tips» eller annet innhold som bedriften ønsker å formidle. Har bedriften din fått laget en miniserie om for eksempel hvordan det er å jobbe i bedriften, kan det være taktisk å få laget en versjon til snapchat. Dette er en god måte å styrke bedriftens employer branding. Snapchat er også en god plattform for å nå unge mennesker med ditt budskap.

 

TikTok

TikTok er fortsatt en plattform som har en veldig ung brukergruppe. Likevel ser vi at en stadig økende mengde voksne som også tar i bruk plattformen. En stor andel av innholdet som publiseres på TikTok er basert på humor og musikk, og alt er veldig lavterskel underholdning. Her er det gøy å prøve seg litt frem på hva som funker!

 


Har du noen spørsmål til dette eller trenger hjelp til innhold på dine kanaler?

Ta gjerne kontakt!

 

         
    Kristoffer Bø   Markus Gaarder    
    Social Media Manager & Rådgiver    Art Director & Rådgiver    
    Tlf: 905 00 668   Tlf: 473 37 573    
    kristoffer@reinhartsenmedia.com   markus@reinhartsenmedia.com    

 

Har du vurdert om video kan være nyttig for bedriften din? Å bruke video i markedsføring er et godt virkemiddel. Film har mye bedre utgangspunkt for å skape interesse og engasjement enn tekst alene. I et mylder av ulike filmkonsepter, kan det være vanskelig å finne ut hva som er best egnet for bedriften man representerer. 

For å gjøre det enkelt har vi derfor listet opp flere forskjellige typer filmer som kan brukes i markedsføringen av bedriften din.

 

Rekrutteringsfilm

Rekrutteringsfilmer er filmer som har formål å skape interesse blant potensielle jobbsøkere. Her kan man gi publikum en smakebit på hvordan kulturen i bedriften er og hvordan arbeidsforholdene blir. Sluttmålet med filmene er å gjøre deres bedrift til en attraktiv arbeidsplass slik at dere kaprer de beste kandidatene. En god rekrutteringsfilm kan spare bedriften for mye penger ved at man potensielt får flere interesserte søkere som er en god match. På den måten kan man slippe å bruke unødvendig mye tid på å finne den rette kandidat. 

Rekrutteringsfilmer kan gjøres på flere måter, enten med veldig tydelig rekrutteringsbudskap, eller litt mer generelle filmer som tar for seg hverdagen til ansatte og hva jobben går ut på. For Sweco har vi laget begge variantene. Sjekk ut et par av de her:


 

Brandingfilm

Gjennom en brandingfilm får man mulighet til å vise bedriftens kultur og verdier. Dette er med på skape positivt engasjement rundt din merkevare og hjelper kunden å ha deg top of mind. En brandingfilm kan være svært effektiv som første steg i en salgsprosess. I et annonseringsløp er det vanlig å begynne med filmer som underholder og engasjerer for så å gå hardere ut med salgsfremmende budskap mot personer som viser interesse for brandingfilmen. En brandingfilm fokuserer ofte på et budskap eller noe bedriften ønsker å assosieres med. 

 

Profilfilm

Ved å lage en profilfilm for din bedrift gir du publikum en innsikt i hvordan bedriften henger sammen; hva som blir gjort og hvordan produktet eller tjenesten blir til. Gjennom en profilfilm gir man også muligheten til å gi de potensielle kundene et innblikk i hva som skjer bak kulissene i selskapet.

Eventfilm

Å dokumentere ulike eventer og konferanser som en bedrift er en del av, er også en god måte å skape interesse blant potensielle kunder, jobbsøkere og samarbeidspartnere. Dette kan være en video som viser frem det som skjer på eventet, hvem som er der og hva formålet er. Film fra eventer og konferanser er en fin måte å vise frem hvem dere er, hva dere ønsker å oppnå og skape interesse for bedriften/organisasjonen. 


Instruksjon- og opplæringsfilm

Gjennom en instruksjonsfilm kan man effektivt lære opp ansatte og kunder på en engasjerende måte. Det kan være nyttig hvis man har et produkt eller en tjeneste som jevnlig krever opplæring. Færre leser bruksanvisningene som følger med produktet de kjøper i dag, mens how to-filmer blir i større grad anvendt. Søk etter how tofilmer øker på YouTube med 70% hvert år.

Se instruksjonsfilmen vi lagde for Orkla om korrekt steking av pizza. Filmen var ment for opplæring av ansatte som selger pizzaen på ulike kiosker rundt omkring i landet. 

 

Animasjonsfilm

Animasjonsfilm er en suveren måte å forklare komplekse konsepter og ideer på en lettfattelig og underholdende måte. Det kan også være det som skal til for å skape stoppeffekten mange bedrifter er ute etter. Det er viktig at man har et klart og tydelig storyboard og manus før man går i gang med selve animeringen. Dersom dere ikke har dette fra før, er dette noe vi kan hjelpe dere med å lage.

 

Vlog

Dersom du ønsker å ta med publikum på en mer inngående måte i det dere gjør i det daglige eller et stort og spennende prosjekt, kan en vlog være nøkkelen. Dette er et mer omfattende og langvarig filmkonsept enn de andre som er nevnt i denne artikkelen, men kan være veldig effektivt for å bygge merkevare og bevissthet hos folk. Her følger gjerne en kameramann én eller flere personer over en lengre periode. Publikum blir tatt med på alt fra planlegging av prosjekter, kundemøter og ferdigstilling. I mange tilfeller vil dette være en god måte å kombinere alle de ulike filmkonseptene vi har nevnt i en samlet serie av filmer. Skal du for eksempel startet et eget klesmerke, eller lansere et nytt produkt for et nytt marked? Å dokumentere hele prosessen, vise frem suksesser, utfordringer og gjennomføring vil på mange måter være med på å styrke troverdigheten dere har. Samtidig kan det være veldig spennende for publikum å følge med på, og du vil kunne score høyt på merkevarebevissthet.

 


Trenger du hjelp med innholdsproduksjon? Ta gjerne kontakt!

 


Kristoffer Bø
Social Media Manager & Rådgiver
Tlf: 905 00 668
kristoffer@reinhartsenmedia.com

Markus Gaarder
Art Director & Rådgiver
Tlf: 473 37 573
markus@reinhartsenmedia.com

Når vi jobber med å kartlegge hvilke svakheter og forbedringspotensiale vi finner hos kunder, blir ofte SEO et tema. Mange skjønner ikke hva dette er og viktigheten av det. SEO er ikke noe man lærer seg på en dag eller noe du kan lese deg opp på og bli ekspert på i løpet av kort tid. Vi vil derimot prøve å gi deg en god forståelse av hva det er og hvorfor det er viktig å kunne noe om.

 

Hva er SEO?

SEO betyr Search Engine Optimalization – som på norsk betyr søkemotoroptimalisering. 

Det handler i korte trekk om å gjøre nettsiden din mer synlig i søkemotorer.
Man kan sammenligne det litt med å bygge et hus midt ute i skogen; ikke har huset adresse, ikke finnes det på noe kart og det ligger langt utenfor allfarvei. Likevel håper du på å få besøk.  De få besøkende til huset har funnet frem ved ren tilfeldighet, og de lette sannsynligvis ikke etter dette huset ditt.

Nettsider som ikke er søkemotoroptimalisert er som huset i eksempelet ovenfor og vil bli veldig vanskelig å finne frem til. Google, som er den største søkemotoren, har en rekke krav for at en nettside skal kvalifisere seg høyt i resultatlisten ved søk. Mange av kravene krever god teknisk forståelse, mens noen er enkle å forstå for de uten særlig teknisk kompetanse. For å gi en enkel innføring i SEO har vi delt optimaliseringen i noen sentrale deler: Innlastningshastighet, mobiltilpasning, relevant innhold, sidearkitektur, og URL & tekster.

 

Innlastningshastighet

Man trenger ikke å være rakettforsker for å forstå at folk flest foretrekker sider som laster raskt, fremfor en side som har lang innlastningstid. Søkemotorene sine algoritmer prioriterer nettsider som de antar at publikum ønsker å se, altså sider med kort innlastningstid. Det er derfor viktig å passe på at for eksempel bildene på nettsiden ikke er i unødvendig høy oppløsning og har for stor filstørrelse, fjerne unødvendige plug-ins og tilleggsfunksjoner som man ikke bruker og redusere antallet informasjonskapsler som samler data. Interessert i å sjekke ut hvordan din side scorer på hastighet? Sjekk ut Googles hastighetstest

 

Mobiltilpasning

Flere og flere bruker mobil i større grad for å søke etter svar og løsninger på ting de lurer på. Derfor er det veldig viktig at nettsiden er tilpasset mobilbruk. Når søkemotorene sine algoritmer scanner siden din merker den fort om siden er tilpasset bruk på mobil. Dette handler i all hovedsak at nettsiden er oversiktlig, at bilder og tekst har riktig format som er tilpasset mobilskjerm og sidens funksjoner er tilgjengelige også på mobil. 

Relevant innhold

Innholdet på en nettside er det som faktisk skal tilføre besøkende verdi. Når vi snakker om innhold på en nettside tenker vi ofte på tekstinnhold, og det er det vi i denne omgang også skal fokusere på. En god tommelfingerregel for å produsere søkemotoroptimalisert innhold er å prøve å skrive ut i fra det som antageligvis er søkerens intensjoner. Hvorfor søker han/hun på dette og hva ønsker de å få svar på? Hvilke eventuelle oppfølgingsspørsmål må du svare på for å tilføre den besøkende verdi? Søkeintensjonen kan deles inn i tre deler: informasjonssøk, navigasjonssøk og transaksjonssøk. 

Informasjonssøk er søkene som blir gjort for å få svar på noe du lurer på. Et eksempel på kan være «rekkevidde Tesla Model 3», der forhåpentligvis de foreslåtte sidene vil gi deg svaret på det.

Navigasjonssøk er søkene som blir foretatt der målet er å ende opp på en ønsket side. For eksempel ønsker du å komme inn på Oslo Legevakt sin side, men du velger å Google «Oslo Legevakt» fremfor å skrive inn URL-adressen til nettsiden. 

Transaksjonssøk er de søkene gjort i forbindelse med et ønske om å foreta en transaksjon eller en handling. Et eksempel på dette kan være «Kjøpe Iphone 11 Pro»

En annen viktig ting å tenke på når man lager innhold er at dette burde være behovsbasert. Er dette informasjon som faktisk søkes etter? Trenger folk denne informasjonen? Innhold som stadig oppdateres og publiseres er interessant for Google.

 

Sidearkitektur

Det er viktig at nettsiden er funksjonell og intuitiv å bruke, både for besøkende og for at Google skal forstå hvordan de ulike delene og sidene på nettsiden henger sammen. Google belønner sider som er enkle å forstå og enkle bruke. For at dette skal være mulig, må måten siden henger sammen på, strukturen, være riktig i henhold til Googles krav og den må være ryddig og logisk. Dette henger også tett sammen med hvordan lenkene på nettsiden er bygd opp.

URL og tekster

Dette er kanskje ikke det første man tenker på, men lenkene til de ulike delene dine på nettsiden er viktige for å ha en søkemotoroptimalisert nettside. Har du for eksempel et blogginnlegg på nettsiden din som forklarer hvordan den nye smarthøyttaleren deres fungerer, burde lenken være noe i denne duren: www.hoytalerfabrikken.no/blogg/slik-tar-du-i-bruk-smarthoyttaler-2000/.
En annen ting som kjennetegner gode søkemotoroptimaliserte nettsider, er at de har både inngående og utgående linker til nettsiden. Inngående er at andre nettsider linker til din nettside, og utgående linker er at du linker til andre nettsider.

Nettsidearkitekturen er også svært sentral for å ha en søkemotoroptimalisert nettside. Det er en fordel å ha en klar plan på nettsidens arkitektur på forhånd, slik at man slipper å flytte rundt på sider og redirecte  i ettertid – dette kan være en tidkrevende jobb. Dersom man gjør en god jobb og får dette riktig fra starten av, vil det være med på å øke sjansen for høyere visning på organiske søk fra første dag.

Det er også en del underliggende faktorer som spiller inn på hvor optimalisert siden din kan bli. Er koden av god kvalitet? Har du tenkt på h1, h2 og h3-tags? Meta-description og meta-data knyttet til innhold som publiseres? Dette er alle viktige punkter som er med på å bygge opp om din synlighet i søkemotorene.

 

 


Har du noen spørsmål eller trenger du hjelp med SEO? Ta gjerne kontakt!

 


Kristoffer Bø
Social Media Manager & Rådgiver
Tlf: 905 00 668
kristoffer@reinhartsenmedia.com

Markus Gaarder
Art Director & Rådgiver
Tlf: 473 37 573
markus@reinhartsenmedia.com

I september inngikk vi et samarbeid med TV-produksjonsselskapet TV Inter om å markedsføre og distribuere deres nye satsing. Denne gangen har de valgt prøve seg på en ny plattform fremfor ordinær TV-produksjon. Den nye satsingen foregår på sosiale medier, der tanken er å gi folk en god start på dagen med et godt ord. Prosjektet heter @plussord og er ment som et ord for dagen. TV-pastoren Egil Svartdahl er frontfigur i denne serien. Reinhartsen Media markedsfører og distribuerer dette på sosiale medier. TV Inter produserer totalt 365 filmer, én film for hver dag i et helt år. 

Selv om vi jobber mye med sosiale medier er dette prosjektet ganske annerledes fra det vi vanligvis gjør. Vår jobb i denne sammenhengen går i all hovedsak ut på å skrive gode tekster til innleggene som er knyttet opp mot innholdet og budskapet som blir formidlet, samt å publisere dette på de ulike kanalene. I det daglige jobber vi også for at veksten i både følgere og seere skal være jevn.  Ved startfasen av prosjektet jobbet vi også tett med TV Inter for å legge en god digital strategi, slik at løpet frem mot, og etter lansering ble så bra som mulig. Vi ønsket å legge det opp slik at innholdet som blir publisert har lav terskel for å bli delt, og at @plussord dermed kan vokse organisk. 

 

Er organisk rekkevidde og vekst dødt? 

Definitivt ikke! Dette prosjektet viser godt at det er mulig å nå ut til en stor gruppe mennesker uten å bruke annonsekroner. Totalt på Instagram og Facebook har @plussord nå over 24 000 følgere, og dette bare på noen få måneder. I snitt er det over  20 000 som ser hver film, og totalt antall visninger på Instagram og Facebook har passert 1 400 000 visninger. Det har også vist seg at tanken vi hadde ved oppstart om å gjøre det så «del-bart» som mulig, har fungert godt. Til sammen har over 20 000 delt innholdet som er publisert. Dette viser at det fortsatt går an å nå ut til en stor gruppe mennesker organisk. Vi er godt fornøyd med resultatene så langt og takk til TV Inter som har valgt oss som leverandør på dette oppdraget. 

 


Har du noen spørsmål eller trenger du hjelp med sosiale medier? Ta gjerne kontakt!

 


Kristoffer Bø
Social Media Manager & Rådgiver
Tlf: 905 00 668
kristoffer@reinhartsenmedia.com

Markus Gaarder
Art Director & Rådgiver
Tlf: 473 37 573
markus@reinhartsenmedia.com

Vi har alle kommet over en annonse eller et sponset innlegg på Facebook eller Instagram og tenkt «Hvorfor ser jeg dette?». I de aller fleste tilfeller er dette fordi den som annonserer har en antagelse om at personer som du har interesser eller demografisk informasjon som matcher de som annonsøren ønsker å nå ut til. Målet med denne annonsen er at du forhåpentligvis blir interessert nok til å faktisk foreta en handling med annonsøren eller kjøpe produktet som blir annonsert.

Hvordan kan vi bruke annonsering?

Annonsering kan gjøres på mange måter. Utforming og format kommer helt an på hva som skal annonseres. Har du en nettbutikk med produkter du selger? Arrangerer du en konferanse? Ønsker du å formidle et budskap til en snever målgruppe? Ønsker din bedrift å nå ut til potensielle nye kunder? Alle disse scenariene og mange flere vil kunne passe bra til å annonsere ut gjennom sosiale medier. Ulike produkter og ulike målsetninger krever forskjellige annonseoppsett. Kanskje trenger ditt produkt at kunden tas gjennom en salgstrakt? Eller kanskje er produktet ditt et veldig lavterskelprodukt som mange kan tenke seg å kjøpe ved førstegangseksponering? Dette er en vurdering som bedriften må gjøre sammen med annonsøren. Ut ifra hvilken utforming produktet krever, lages det annonser tilpasset produktet.

Målgrupper

Noe av det viktigste innen annonsering er å kjenne sin målgruppe. Etablerte bedrifter og spesielt nettbutikker har ofte data på hvilke type mennesker som kjøper produktene. Det er gull verdt å bruke denne informasjonen til å definere produktenes hoved- og sekundærmålgruppe. Dersom du har en helt ny nettbutikk eller skal arrangere ditt første event, har du kanskje ikke en tydelig definert målgruppe, men bare en antagelse om hvem som kan ha en viss interesse for det. Ofte kan det da være taktisk å annonsere mot en veldig bred målgruppe, og ut ifra resultatene man oppnår der, ta en ny vurdering på hvem som har vist mest interesse for det som annonseres. 

 

Hvorfor annonsere i sosiale medier?

I de aller fleste tilfeller er annonsering i sosiale medier en mye mer kostnadseffektiv måte å annonsere på enn ved tradisjonelle papirannonser. Det er som regel billigere å få et salg gjennom digital annonsering enn ved for eksempel avisannonser eller plakater. Dette er det flere grunner til, men en av hovedgrunnene er at det, er at du har muligheten til å definere en mye tydeligere målgruppe. På den måten slipper du å skyte i blinde og annonsere mot en stor mengde folk som sannsynligvis ikke har interesse for ditt produkt eller tjeneste. En annen styrke ved å benytte seg av annonsering i sosiale medier er at alt som blir gjort er svært målbart. Derfor er det enkelt å se hva som fungerer og dermed optimalisere annonsene. Dersom alt er gjort riktig med konverteringsmål, piksel og sporing, vil man kunne se nøyaktig hva det kostet for de ulike salgene. 

Hva trenger du for å komme i gang med annonsering?

Å komme i gang med annonsering i sosiale medier kan være veldig enkelt. Har dere godt bilde- og videoinnhold og selv er sikker på målgruppen, er det enkelt for en annonsør å sette opp en annonse. Dersom dere derimot ikke har bilde- og videoinnhold som funker bra til sosiale medier, kan mye av dette lages selv, med et enkelt kamera eller en mobiltelefon. Likevel er det viktig å huske at i noen tilfeller er det viktig med profesjonelt innhold. Dette kan for eksempel være produktfoto, reklamefilmer, profilfilmer eller annet innhold der det er viktig å fremstå profesjonelt. Hva som er godt innhold til annonsering avhenger av produktet/tjenesten som skal selges. Annonsøren som får oppdraget vet godt hva som funker til de ulike typene annonser, og de forskjellige målgruppene. Som nevnt er det å sette opp annonsen når man er enig om hva som skal formidles, en relativt enkel jobb. Det som derimot er litt mer tid- og kunnskapskrevende er oppfølging, justering og optimalisering av kampanjene. Dette gjøres ut ifra resultatene som blir oppnådd i innledende runde av annonseringen. 

 

Hvor mye koster det å annonsere i sosiale medier?

Dette er litt som å spørre seg «Hva koster en bil?». Prisen for å nå ut til din ønskede målgruppe avhenger av mange variabler. Hvor stor er målgruppen? Hva ønsker vi at de gjør? Melde seg på et nyhetsbrev? Interesseskjema? Kjøp? Hvilke produkter/tjenester selger du? Et dyrt premium-produkt koster for eksempel mer pr. kjøp enn en enkel duppedings til en lav pris. Prisen på produktet/tjenesten reflekterer ofte hvor mye man må legge i annonseringsbudsjettet. En annen del av kostnaden ved å annonsere i sosiale medier er påslaget som en annonsør skal ha for jobben. Hvordan dette organiseres varierer fra byrå til byrå, men de to vanligste er å jobbe på timebasis eller etter en forhåndsavtalt sum og arbeidsmengde. Lurer du på hva det vil koste for dere å annonsere i sosiale medier? Ta gjerne kontakt med oss med en beskrivelse av hvem dere er og hva dere ønsker å annonsere, så vil vi hjelpe dere.

 

 


Har du noen spørsmål eller trenger du hjelp med annonsering? Ta gjerne kontakt!

 


Kristoffer Bø
Social Media Manager & Rådgiver
Tlf: 905 00 668
kristoffer@reinhartsenmedia.com

Markus Gaarder
Art Director & Rådgiver
Tlf: 473 37 573
markus@reinhartsenmedia.com