fbpx

Dette er videokonseptene du bør bruke i din bedrift

Har du vurdert om video kan være nyttig for bedriften din? Å bruke video i markedsføring er et godt virkemiddel. Film har mye bedre utgangspunkt for å skape interesse og engasjement enn tekst alene. I et mylder av ulike filmkonsepter, kan det være vanskelig å finne ut hva som er best egnet for bedriften man representerer. 

For å gjøre det enkelt har vi derfor listet opp flere forskjellige typer filmer som kan brukes i markedsføringen av bedriften din.

 

Rekrutteringsfilm

Rekrutteringsfilmer er filmer som har formål å skape interesse blant potensielle jobbsøkere. Her kan man gi publikum en smakebit på hvordan kulturen i bedriften er og hvordan arbeidsforholdene blir. Sluttmålet med filmene er å gjøre deres bedrift til en attraktiv arbeidsplass slik at dere kaprer de beste kandidatene. En god rekrutteringsfilm kan spare bedriften for mye penger ved at man potensielt får flere interesserte søkere som er en god match. På den måten kan man slippe å bruke unødvendig mye tid på å finne den rette kandidat. 

Rekrutteringsfilmer kan gjøres på flere måter, enten med veldig tydelig rekrutteringsbudskap, eller litt mer generelle filmer som tar for seg hverdagen til ansatte og hva jobben går ut på. For Sweco har vi laget begge variantene. Sjekk ut et par av de her:


 

Brandingfilm

Gjennom en brandingfilm får man mulighet til å vise bedriftens kultur og verdier. Dette er med på skape positivt engasjement rundt din merkevare og hjelper kunden å ha deg top of mind. En brandingfilm kan være svært effektiv som første steg i en salgsprosess. I et annonseringsløp er det vanlig å begynne med filmer som underholder og engasjerer for så å gå hardere ut med salgsfremmende budskap mot personer som viser interesse for brandingfilmen. En brandingfilm fokuserer ofte på et budskap eller noe bedriften ønsker å assosieres med. 

 

Profilfilm

Ved å lage en profilfilm for din bedrift gir du publikum en innsikt i hvordan bedriften henger sammen; hva som blir gjort og hvordan produktet eller tjenesten blir til. Gjennom en profilfilm gir man også muligheten til å gi de potensielle kundene et innblikk i hva som skjer bak kulissene i selskapet.

Eventfilm

Å dokumentere ulike eventer og konferanser som en bedrift er en del av, er også en god måte å skape interesse blant potensielle kunder, jobbsøkere og samarbeidspartnere. Dette kan være en video som viser frem det som skjer på eventet, hvem som er der og hva formålet er. Film fra eventer og konferanser er en fin måte å vise frem hvem dere er, hva dere ønsker å oppnå og skape interesse for bedriften/organisasjonen. 


Instruksjon- og opplæringsfilm

Gjennom en instruksjonsfilm kan man effektivt lære opp ansatte og kunder på en engasjerende måte. Det kan være nyttig hvis man har et produkt eller en tjeneste som jevnlig krever opplæring. Færre leser bruksanvisningene som følger med produktet de kjøper i dag, mens how to-filmer blir i større grad anvendt. Søk etter how to-filmer øker på YouTube med 70% hvert år.

Se instruksjonsfilmen vi lagde for Orkla om korrekt steking av pizza. Filmen var ment for opplæring av ansatte som selger pizzaen på ulike kiosker rundt omkring i landet. 

 

Animasjonsfilm

Animasjonsfilm er en suveren måte å forklare komplekse konsepter og ideer på en lettfattelig og underholdende måte. Det kan også være det som skal til for å skape stoppeffekten mange bedrifter er ute etter. Det er viktig at man har et klart og tydelig storyboard og manus før man går i gang med selve animeringen. Dersom dere ikke har dette fra før, er dette noe vi kan hjelpe dere med å lage.

 

Vlog

Dersom du ønsker å ta med publikum på en mer inngående måte i det dere gjør i det daglige eller et stort og spennende prosjekt, kan en vlog være nøkkelen. Dette er et mer omfattende og langvarig filmkonsept enn de andre som er nevnt i denne artikkelen, men kan være veldig effektivt for å bygge merkevare og bevissthet hos folk. Her følger gjerne en kameramann én eller flere personer over en lengre periode. Publikum blir tatt med på alt fra planlegging av prosjekter, kundemøter og ferdigstilling. I mange tilfeller vil dette være en god måte å kombinere alle de ulike filmkonseptene vi har nevnt i en samlet serie av filmer. Skal du for eksempel startet et eget klesmerke, eller lansere et nytt produkt for et nytt marked? Å dokumentere hele prosessen, vise frem suksesser, utfordringer og gjennomføring vil på mange måter være med på å styrke troverdigheten dere har. Samtidig kan det være veldig spennende for publikum å følge med på, og du vil kunne score høyt på merkevarebevissthet.

 


Trenger du hjelp med innholdsproduksjon? Ta gjerne kontakt!

 


Kristoffer Bø
Social Media Manager & Rådgiver
Tlf: 905 00 668
kristoffer@reinhartsenmedia.com

Markus Gaarder
Art Director & Rådgiver
Tlf: 473 37 573
markus@reinhartsenmedia.com