fbpx

Annonsering i sosiale medier

Vi har alle kommet over en annonse eller et sponset innlegg på Facebook eller Instagram og tenkt "Hvorfor ser jeg dette?". I de aller fleste tilfeller er dette fordi den som annonserer har en antagelse om at personer som du har interesser eller demografisk informasjon som matcher de som annonsøren ønsker å nå ut til. Målet med denne annonsen er at du forhåpentligvis blir interessert nok til å faktisk foreta en handling med annonsøren eller kjøpe produktet som blir annonsert.

Hvordan kan vi bruke annonsering?

Annonsering kan gjøres på mange måter. Utforming og format kommer helt an på hva som skal annonseres. Har du en nettbutikk med produkter du selger? Arrangerer du en konferanse? Ønsker du å formidle et budskap til en snever målgruppe? Ønsker din bedrift å nå ut til potensielle nye kunder? Alle disse scenariene og mange flere vil kunne passe bra til å annonsere ut gjennom sosiale medier. Ulike produkter og ulike målsetninger krever forskjellige annonseoppsett. Kanskje trenger ditt produkt at kunden tas gjennom en salgstrakt? Eller kanskje er produktet ditt et veldig lavterskelprodukt som mange kan tenke seg å kjøpe ved førstegangseksponering? Dette er en vurdering som bedriften må gjøre sammen med annonsøren. Ut ifra hvilken utforming produktet krever, lages det annonser tilpasset produktet.

Målgrupper

Noe av det viktigste innen annonsering er å kjenne sin målgruppe. Etablerte bedrifter og spesielt nettbutikker har ofte data på hvilke type mennesker som kjøper produktene. Det er gull verdt å bruke denne informasjonen til å definere produktenes hoved- og sekundærmålgruppe. Dersom du har en helt ny nettbutikk eller skal arrangere ditt første event, har du kanskje ikke en tydelig definert målgruppe, men bare en antagelse om hvem som kan ha en viss interesse for det. Ofte kan det da være taktisk å annonsere mot en veldig bred målgruppe, og ut ifra resultatene man oppnår der, ta en ny vurdering på hvem som har vist mest interesse for det som annonseres. 

 

Hvorfor annonsere i sosiale medier?

I de aller fleste tilfeller er annonsering i sosiale medier en mye mer kostnadseffektiv måte å annonsere på enn ved tradisjonelle papirannonser. Det er som regel billigere å få et salg gjennom digital annonsering enn ved for eksempel avisannonser eller plakater. Dette er det flere grunner til, men en av hovedgrunnene er at det, er at du har muligheten til å definere en mye tydeligere målgruppe. På den måten slipper du å skyte i blinde og annonsere mot en stor mengde folk som sannsynligvis ikke har interesse for ditt produkt eller tjeneste. En annen styrke ved å benytte seg av annonsering i sosiale medier er at alt som blir gjort er svært målbart. Derfor er det enkelt å se hva som fungerer og dermed optimalisere annonsene. Dersom alt er gjort riktig med konverteringsmål, piksel og sporing, vil man kunne se nøyaktig hva det kostet for de ulike salgene. 

Hva trenger du for å komme i gang med annonsering?

Å komme i gang med annonsering i sosiale medier kan være veldig enkelt. Har dere godt bilde- og videoinnhold og selv er sikker på målgruppen, er det enkelt for en annonsør å sette opp en annonse. Dersom dere derimot ikke har bilde- og videoinnhold som funker bra til sosiale medier, kan mye av dette lages selv, med et enkelt kamera eller en mobiltelefon. Likevel er det viktig å huske at i noen tilfeller er det viktig med profesjonelt innhold. Dette kan for eksempel være produktfoto, reklamefilmer, profilfilmer eller annet innhold der det er viktig å fremstå profesjonelt. Hva som er godt innhold til annonsering avhenger av produktet/tjenesten som skal selges. Annonsøren som får oppdraget vet godt hva som funker til de ulike typene annonser, og de forskjellige målgruppene. Som nevnt er det å sette opp annonsen når man er enig om hva som skal formidles, en relativt enkel jobb. Det som derimot er litt mer tid- og kunnskapskrevende er oppfølging, justering og optimalisering av kampanjene. Dette gjøres ut ifra resultatene som blir oppnådd i innledende runde av annonseringen. 

 

Hvor mye koster det å annonsere i sosiale medier?

Dette er litt som å spørre seg "Hva koster en bil?". Prisen for å nå ut til din ønskede målgruppe avhenger av mange variabler. Hvor stor er målgruppen? Hva ønsker vi at de gjør? Melde seg på et nyhetsbrev? Interesseskjema? Kjøp? Hvilke produkter/tjenester selger du? Et dyrt premium-produkt koster for eksempel mer pr. kjøp enn en enkel duppedings til en lav pris. Prisen på produktet/tjenesten reflekterer ofte hvor mye man må legge i annonseringsbudsjettet. En annen del av kostnaden ved å annonsere i sosiale medier er påslaget som en annonsør skal ha for jobben. Hvordan dette organiseres varierer fra byrå til byrå, men de to vanligste er å jobbe på timebasis eller etter en forhåndsavtalt sum og arbeidsmengde. Lurer du på hva det vil koste for dere å annonsere i sosiale medier? Ta gjerne kontakt med oss med en beskrivelse av hvem dere er og hva dere ønsker å annonsere, så vil vi hjelpe dere.

 

 


Har du noen spørsmål eller trenger du hjelp med annonsering? Ta gjerne kontakt!

 


Kristoffer Bø
Social Media Manager & Rådgiver
Tlf: 905 00 668
kristoffer@reinhartsenmedia.com

Markus Gaarder
Art Director & Rådgiver
Tlf: 473 37 573
markus@reinhartsenmedia.com